Home Portfolio Contact
Wil je dit werk niet tot aan je pensioen blijven doen?
Het is verstandig eens in de zoveel tijd er over na te denken of je nog wel tevreden bent met je huidige baan. Tweederde van de werknemers houdt vast aan een baan die zij niet leuk vinden. Je bent misschien bang er in inkomen op achteruit te gaan: Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Omdat je al heel lang niet meer gesolliciteerd hebt, kun je je geen beeld vormen van wat er op de arbeidsmarkt te koop is. Je kunt niet inschatten of andere werkgevers behoefte hebben aan jouw vaardigheden. Je hebt waarschijnlijk geen idee hoe je een sollicitatiegesprek zo kunt voeren, dat je de werkgever ervan overtuigt dat jij de beste kandidaat voor de nieuwe functie bent. Als je 's ochtends niet meer met plezier naar je werk gaat, loop je het risico dat jouw ontevredenheid erger en erger wordt en uitloopt op slecht functioneren of
ziekte. Je denkt als werknemer misschien ten onrechte dat je in staat moet zijn om zelfstandig een passende baan te vinden en de sollicitatie voor te bereiden, maar je maakt het jezelf daardoor onnodig moeilijk. Juist omdat het over jezelf gaat, is het niet eenvoudig de balans te vinden tussen overdrijving van je kwaliteiten en jezelf te kort doen en bij de sollicitatie de juiste toon te vinden. Door met onze deskundige personal coach te overleggen wordt het resultaat altijd beter. Je krijgt inzicht in je arbeidsmarkt- positie en bouwt het zelfvertrouwen op om met succes de volgende stap in je carrière te zetten. We hebben een methode van personal coaching ontwikkeld, waarmee we er voor zorgen dat jij een voorsprong opbouwt bij het vinden van een baan.
Welke mogelijkheden biedt de arbeidsmarkt?
Samen onderzoeken we de mogelijkheden die de arbeidsmarkt biedt en hoe we de aansluiting daarbij kunnen vinden. We zoeken aanknopingspunten bij wat je kunt: persoonlijkheidskenmerken, vaardigheden en werkervaring en of je dit wilt: Ben je enthousiast over deze nieuwe mogelijkheden en kom je in deze nieuwe werkomgeving tot je recht?
Samen zetten we de troeven die jij hebt voor de arbeidsmarkt op een rij en schaven we aan je persoonlijk profiel. We bekijken hoe de concrete banen aansluiten bij jouw sterke punten en bij je ambities. Vervolgens bepalen we met welke sollicitatie-strategie we jouw doel kunnen bereiken.
Sollicitatietraining afgestemd op jouw wensen
Om jouw sollicitatievaardigheden tijdens je sollicitaties optimaal uit de verf te laten komen, bieden we je eerst een individuele sollicitatietraining op maat. Waarom een individuele training? Omdat de training dan perfect kan worden afgestemd op jouw wensen,
behoeften en je eigen niveau. Alleen op die manier kunnen we er voor zorgen dat jij je sollicitatievaardigheden in de praktijk optimaal benut, wat een voorwaarde is om succesvol te kunnen solliciteren.
Personal coaching totdat je de baan gevonden hebt
Jouw personal coach begeleidt je individueel totdat je daadwerkelijk je nieuwe baan gevonden hebt. Kleine foutjes in de afstemming kunnen tot een afwijzing leiden bij een sollicitatie, daarom kun je bij iédere sollicitatie gebruik maken van onze expertise.
Desnoods buiten kantooruren om geen kans te missen. Alleen deze aanpak garandeert dat je snel je (droom) baan vindt. Wij begeleiden werknemers met een breed algemeen beroepsprofiel naar een nieuwe baan. Ons werkterrein omvat heel Nederland.
Personal coaching bij iedere sollicitatie
Je sollicitatietraining gaat over in onze individuele sollicitatie-coaching. Solliciteren is net als zwemmen of autorijden een vaardigheid, waarbij niet alleen theoretische voorbereiding nodig is, maar ook oefening in de praktijk: Wanneer je zonder goede voorbereiding en oefening gaat solliciteren wordt je niet aangenomen. In de dagelijkse praktijk van het
solliciteren moeten jouw vaardigheden specifiek toegepast worden bij uiteenlopende vacatures en werkgevers. Je wilt er zeker van zijn dat jouw vaardigheden bij iédere sollicitatie optimaal tot uitdrukking komen. Om dit te garanderen helpt onze personal coach je vanaf dag één bij iedere sollicitatie!
Sollicitatie-coaching in de praktijk
We helpen je concreet: Samen met de personal coach kun je meer geschikte netwerkmogelijkheden en vacatures vinden, die bij je ambities passen; Onze personal coach zoekt vacatures voor jou en begeleidt je, indien het bij je past, om via netwerk-sites als LinkedIn, Instagram, Facebook of Twitter op een laagdrempelige manier contact te zoeken met mensen die je aan werk kunnen helpen; Je optimaal te presenteren via deze media; Jouw troeven voor de arbeidsmarkt in een representatief CV te verwerken. Dit CV gebruiken we als uitgangspunt voor de sollicitatiestrategie; Een goede en
representatieve sollicitatiebrief te maken, waarmee je de kans op succes vergroot; Om jouw CV en sollicitatiebrief bij iedere sollicitatie goed te laten aansluiten bij jouw kwaliteiten en de functie-eisen van de vacature. Omdat elke combinatie van vacature en werkgever anders is, passen we samen jouw CV en brief aan, door accenten te verleggen; Door samen met jou ieder sollicitatiegesprek voor te bereiden, zodat het sollicitatiegesprek vertrouwd voelt en je leert hoe je het gesprek steeds de juiste wending blijft geven.
Frisse nieuwe start: een nieuw toekomstperspectief
Samen richten we ons vanaf de start van het traject op het toekomstperspectief van een nieuwe leuke baan die bij je past. Om een eerste stap in die richting te zetten, bieden we je de mogelijkheid eerst een "Frisse start" op het prachtige Texel te maken. Hier verblijf je met familie en/of vrienden een midweek of weekend in onze royale vakantie villa (max. 8 personen en 4 badkamers). De villa zal je verwachtingen overtreffen. Deze "Frisse start" biedt je de kans uit te waaien en daarna de knop om te zetten en je te richten op die nieuwe baan. De villa staat daarbij symbool voor een toekomst met een beter perspectief. Want ook op de huidige arbeidsmarkt kunnen wij er samen voor zorgen dat je verwachtingen worden overtroffen.

   Trajecten

1.Personal-coaching totdat de baan gevonden is    Tarief € 7.250
Voor wie? Als je echt een nieuwe baan wilt, heb je baat bij een traject dat pas eindigt wanneer je die nieuwe baan gevonden hebt. Een traject met een beperkte looptijd kan eindigen voordat je die

Inhoud traject

 • Intakegesprek/opstellen plan van aanpak.
 • Toegang tot module met instrumenten.
 • Frisse nieuwe Start: weekend/midweek in villa voor 8 personen op Texel.
 • Arbeidsmarktonderzoek/ Sollicitatiescript/ bepalen sollicitatiestrategie.
 • Individuele sollicitatietraining. (Sollicitatiescript, CV, brief, sociale media, presentatie, gespreksvoering, netwerken, jobsearch etc.).
 • Samen met de personal coach netwerken en zoeken naar geschikte vacatures.
nieuwe baan gevonden hebt en lost je probleem dan dus niet op. Wij begeleiden je individueel, ook bij iedere sollicitatie, totdat je jouw (droom)baan daadwerkelijk gevonden hebt. • Persoonlijke begeleiding bij iedere sollicitatie (Sollicitatiescript, CV, brief, sociale media, presentatie, gespreksvoering, netwerken, jobsearch etc.).
 • Voorbereiden en oefenen van sollicitatiegesprekken.
 • Nabespreking van gesprekken.
 • Individuele begeleiding totdat jij die nieuwe baan hebt.
2.Outplacement+personal coaching -3,6,9 mnd   Offerte op aanvraag
Voor wie ? Je wilt graag gebruik maken van de toegevoegde waarde die wij door onze personal
coaching bieden. Echter een beperkte trajectduur sluit beter aan bij jouw behoefte aan begeleiding.
3.Volgende stap in je carrière    Tarief: € 1.195

Voor wie? Voor iedereen die niet hetzelfde werk wil blijven doen tot aan het pensioen.

Inhoud traject
  Je bereidt je voor op de volgende stap in je carrière.
 • Onze coach brengt samen met jou je arbeidsmarktpositie en nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart. We kijken naar alle banen die bij jou aansluiten en niet alleen bij je huidige functie. Zo maak je meer kans op die baan.
 • Gezamenlijk bepalen jullie vervolgens jouw sollicitatiestrategie, gericht op het benutten van voor jou relevante netwerken en vinden van passende vacatures.
 • Onze coach maakt samen met jou een Sollicitatiescript, LinkedIn- profiel, CV, sollicitatiebrief. Het Sollicitatiescript biedt je permanent een solide basis om toekomstige sollicitaties voor te bereiden.
 • Onze coach leert je op basis hiervan een succesvol sollicitatiegesprek te voeren. • Door deze optimale voorbereiding kun je de volgende stap in je loopbaan met vertrouwen tegemoet zien.
www.datavac.nl info@datavac.nl    06-23757962


Hiermee onderscheiden we ons:
Individuele begeleiding bij iedere sollicitatie totdat je de baan hebt

Waarom deze aanpak ?
Niemand vindt het prettig om een carrièrekans te missen, omdat een geschikte vacature over het hoofd werd gezien. Ook vindt niemand het leuk om bij een sollicitatie te worden afgewezen. Natuurlijk kunnen er veel verschillende redenen zijn waarom iemand wordt afgewezen en er zijn ook redenen waarop werkzoekenden geen enkele invloed hebben. Echter uit onderzoek is gebleken, dat de meest voorkomende redenen bij een afwijzing te maken hebben met het onvoldoende afstemmen van de diverse sollicitatievaardigheden: Iedere sollicitatie biedt een nieuw speelveld waarbij een andere aanpak is vereist, zelfs als het dezelfde functie betreft.

Enkele uitdagingen waar je voor staat zijn:

Hoe kan je de eigen opleiding, ervaring en vaardigheden laten aansluiten bij nieuwe functies en geschikte vacatures vinden; Hoe benut je netwerkmogelijkheden; Weet je met je sollicitatiebrief en het CV de werkgever zo te overtuigen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek; Hoe bereid je je voor op onverwachte vragen tijdens het sollicitatiegesprek en weet je het gesprek op belangrijke momenten de juiste wending te geven; Hoe zorg je ervoor dat je ontspannen reageert tijdens het gesprek; Hoe motiveer je jezelf opnieuw te solliciteren na een afwijzing. We begeleiden je daarom aanvullend op het traject bij iédere sollicitatie, zodat je succesvol solliciteert en zo snel mogelijk je nieuwe (droom) baan vindt.


We hebben een methode van personal-coaching ontwikkeld, waarmee we er voor zorgen dat jij een voorsprong opbouwt bij het vinden van een baan.


Succesvol solliciteren vereist een gestructureerde professionele aanpak.
Wij hebben hiervoor de module Solliciteren doe je zo! ontwikkeld. De instrumenten maken de individuele begeleiding van iedere stap op de weg naar succesvol solliciteren door onze personal coach praktisch mogelijk. Onze personal coach vervaardigt met en voor jou concrete producten waarmee je succesvol kunt solliciteren. Door in detail te schaven aan iedere stap in het proces bereiken we onze gezamenlijke doelstelling: Een leuke nieuwe baan voor jou te vinden.

Solliciteren doe je zo! In 4 stappen:
1.Sollicitatie script: Jouw persoonlijke presentatie waarmee je je gestructureerd voorbereidt op je sollicitaties. Door samen met je personal coach te schaven aan het script kun je de sollicitaties ontspannen tegemoet zien. Op basis van het script ontwikkel je de sollliciitatiestrategie. Bij een concrete sollicitatie vormt jouw presentatie de basis waaruit je kunt putten voor je sollicitatiebrief, CV en sollicitatiegesprek. Je persoonlijke presentatie wordt dan uitgebreid met aanvullende vragen betreffende de specifieke vacature en werkgever.
2.Jobsearch: Jouw personal coach richt deze persoonlijke Jobsearch-pagina samen met je in, op basis van je persoonlijk profiel, met voor jou relevantie vacature-websites. Zo kun je gestructureerd naar passende vacatures zoeken en deze opslaan in je vacature- overzicht. Eenvoudig aan te passen of uit te breiden in de loop van het zoekproces. De personal coach zoekt samen met jou en ook voor jou naar passende vacatures.
3.PimpyourCV: Een basis CV waarmee je uitgenodigd wordt voor een gesprek, dat qua inhoud en lay-out je persoonlijke kwaliteiten optimaal tot uitdrukking brengt. Omdat geen vacature en werkgever hetzelfde zijn, wordt het CV bij een concrete sollicitatie eenvoudig aangepast aan de specifieke vacature en werkgever.
4.Schrijfjebrief: Een uitnodigende open sollicitatiebrief die qua inhoud en lay-out je persoonlijke kwaliteiten optimaal tot uitdrukking laat komen. Bij concrete sollicitaties pas je in overleg met je coach deze brief aan qua inhoud en lay-out aan de specifieke vacature en werkgever waarbij je solliciteert.

NB: Alle bedragen zijn onder voorbehoud en excl. 21 % btw.